© 2021 AquaDirect


Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen over waterbedden. Vindt u hieronder niet het antwoord op uw vraag, vraag het ons: wij zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden.

Word ik niet zeeziek op een waterbed?

Nee! Het golven op een waterbed maakt u niet zeeziek. Het geeft juist wat ontspanning. Maar er zijn verschillende stabilisaties te krijgen.
Dit wil zeggen dat u kunt kiezen tussen een beetje golven, erg golven of niet golven. De stabilisatie heeft verder niets te maken met de ondersteuning.


Hoe lang gaat een waterbed mee?

Watermatrassen zijn getest om wel 40 jaar mee te gaan. Veel van de allereerste watermatrassen gaan zelfs nu nog mee. De meeste fabrikanten geven 5 jaar garantie, maar de levensduur is vele malen langer! Belangrijk is een soepele tijk, want deze zal minder snel slijtage vertonen.
Het beste is te kiezen voor een systeem waarbij de onderdelen los te vervangen zijn. Als er een klein deel van het bed aan vervanging toe is, hoeft niet meteen het hele bed vervangen te worden.
Een heel groot voordeel van water is, dat het niet onderhevig is aan slijtage. De ondersteunende eigenschappen van een watermatras verslechteren dus niet door de jaren heen, zoals bij een conventioneel matras.


Wat kost een waterbed aan stroom?

De laatste berekeningen die gemaakt zijn door het Energiebedrijf zeggen dat een softside waterbed gemiddeld zo'n € 36 Euro stroom per jaar verbruikt. Natuurlijk is dit afhankelijk van de temperatuur waarop men het bed instelt en ook van een aantal andere factoren. Bijvoorbeeld; hoe warm of koud de jaargetijden zijn en hoe geïsoleerd het huis is.


Klotst een waterbed niet?

Alleen als er lucht in zit. Als na de installatie de meeste lucht eruit wordt gehaald, moet dit nog een paar maal in de weken daarna herhaald worden. Zodra al de lucht eruit is, is het bed geruisloos. Het kan verder geen kwaad voor het bed zelf als er lucht in zit.


Hoe moet ik een waterbed onderhouden?

Een waterbed heeft wel wat onderhoud nodig, maar dit is niet zoveel werk. 2x per jaar moet er een waterbed conditioner aan het water toegevoegd worden. Dit om algengroei en het ontstaan van bacteriën te voorkomen. Ook moet het vinyl van de matras schoongehouden worden, zodat het niet uitdroogt. 1x per maand met een vochtige doek en 1x per 3 maanden met een vinylreiniger. Het luchten van de tijk (matrashoes) is ook heel belangrijk; elke dag de dekens ongeveer een uur open leggen en 4 x per jaar de tijk buiten luchten. Was de tijk 1 à 2 x per jaar.


Gaat een waterbed wel eens lek?

Dat kan gebeuren, maar de kans is klein. Maar geen paniek. Omdat er geen druk staat op de waterzak, zal het water er niet uitspuiten.
Wat u doet is; u verwijdert eerst alle textiel. Haal dan de stekker(s) van de verwarming(s) eruit en droog de matras helemaal. U zoekt het lek op. Controleer eerst de naden en hoeken. Omcirkel de plek met een balpen of watervaste stift.
Een klein gaatje is gewoon zelf te plakken. Klik hier voor uitgebreide informatie.
Verder zit er 5 jaar fabrieksgarantie op lekkage op de naden en hoeken.


Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

Het allerbelangrijkste wat u moet onthouden is: als het bed leeg moet, zorg ervoor dat de stabilisatie matten niet verschuiven!
Het bed moet leeg gehaald worden met een vacuümpomp, zodat al het water eruit is en men de matras voorzichtig kan opvouwen (niet te klein). Als het bed vacuüm gepompt is, zitten de stabilisatiematten vast en kunnen ze niet verschuiven.
Helaas is het verschuiven van de fibermatten geen garantie-geval.


Is mijn vloer sterk genoeg voor een waterbed?

Ja. Een normale houten vloer kan dit gewicht gemakkelijk dragen.
Een bed van 1.80 m. x 2.00 m., heeft een gewicht van zo'n 600 kg. en staat op een oppervlakte van bijna 300 vierkante decimeter. Dit is dus twee kilogram per vierkante decimeter en voor de vloer heel gemakkelijk te dragen.


Kan een waterbed in mijn ledikant geplaatst worden?

Elk softside waterbed kan in principe in een ledikant geplaatst worden.
De bodem is in hoogte aan te passen, zodat het bed er met de juiste hoogte bovenuit kan steken. Dit is belangrijk om de schuimrand vrij te houden, om comfortabel te kunnen in- en uitstappen. Waar wel op gelet moet worden, is dat een waterbed te klein kan zijn. Water heeft de ruimte nodig om te kunnen uitdijen als men erop ligt.
Bij een softside waterbed wordt de buitenmaat gegeven, maar de daadwerkelijke slaapruimte is 15 cm kleiner in de lengte en de breedte. Dit wil zeggen dat een softsider van 180 x 200 een slaapruimte heeft van zo'n 165 x 185.
Wij hebben ervaren dat voor twee personen een waterbed nodig is van minimaal 180 breed, vooral als het gaat om een duo-systeem.


Heb ik speciaal beddengoed nodig?

De hoogte van de waterbedmatras is ongeveer 21 centimeter. Dit wil zeggen dat gewone hoeslakens en moltons hier te klein voor zijn. De speciale hoeslakens zijn elastisch en hebben een hoek van 30 centimeter.

U kunt bij ons het beddengoed erbij bestellen. Zie de keuze mogelijkheden.

Waarom
AquaDirect?

Voordelig en gemakkelijk

Snel een goed produkt in huis

Goede informatie

30 jaar waterbed ervaring

Gewoon waar voor uw geld!