© 2021 AquaDirect


Het waterbed

Wat is een waterbed?

Een waterbed is een zak met water, die geplaatst wordt in een ledikant. Dit is dan het zogeheten "hardside waterbed".

Bij een "softside waterbed" ligt de waterzak in een geheel, wat bestaat uit een schuimrand die in een matrashoes ligt, waar de boventijk op geritst wordt. Ook zit er om de zak altijd een veiligheidsvoering, zowel bij hard- als softside.

Een softside waterbed ziet er uit als een dik matras die op een onderbouw ligt en bestaat uit een plint, gewichtsverdelers en de bodemplaten. Het softside waterbed staat op zichzelf, dus het is niet nodig om er een ledikant omheen te zetten (dit is wel mogelijk).

Het water wordt verwarmd door een verwarming met thermostaat.

Waarom een waterbed?

Een mens brengt ongeveer 1/3 van het leven slapend door.
Om goed te kunnen slapen, heeft het lichaam een goede ondersteuning nodig. Een waterbed geeft de juiste ondersteuning. Het is immers gevuld met water, waardoor ons lichaam als het ware drijft op het water.

In tegenstelling tot een waterbed geeft een traditioneel matras drukpunten.

Waterbed Drukpunten
[ Drukpunten ]

Dit wordt veroorzaakt doordat de wat zwaardere delen van het lichaam dieper in een matras wegzakken. Hierdoor wordt de onderhuidse bloedsomloop afgekneld.

Als dit in je slaap gebeurt, dan krijg je van je hersenen een prikkel om te keren. Dit keren doen we wel 70 tot 100 maal per nacht. Als hier niet op gereageerd wordt, word je soms wakker met een vervelende tinteling in je ledematen.

Doordat de zwaardere delen van het lichaam verder wegzakken in het water, komt het hoofd en de benen iets omhoog. Ook dit is heel gunstig voor de bloedsomloop. Het bekken kantelt, waardoor de druk op de wervels afneemt.

Het "werken" wat u op een waterbed minder doet, gecombineerd met de warmte van de matras, geeft u een nachtrust die u op een traditioneel matras nooit zou kunnen krijgen.

Waarom
AquaDirect?

Voordelig en gemakkelijk

Snel een goed produkt in huis

Goede informatie

30 jaar waterbed ervaring

Gewoon waar voor uw geld!